Puolen päivän tienoilla lähdettiin Rokin kanssa matkaan. Mukaan otettiin noin kolmannes aamunappuloista, jotka jätin antamatta. Mentiin jousiampujain radalle, jonka nurmikolle talloin vajaan 50 askeleen jäljen, tuuli oli aika kova. Se ei kuitenkaan häirinnyt, kun oli yhteen suuntaan ja jälki kulki tuulen suuntaan.

Ei haavettakaan, että Rokki raaskisi juoda tai pissiä päästessään autosta ja arvatessaan pääsevänsä jäljestämään. Ihmetyttää, kuin pieni koira voi tykätä hommasta noin kovasti, sillä sillä vetämisellä luulis sattuvan kurkkuun. Siis Rokki ei pissinyt, pisti kuonostimen maahan ja kovasti nuuskuttaen alkoi haistaa, josko olisin siitä lähtenyt tekemään jälkeä :o) Mentiin nurmikolle ja kierrettiin jäljen takaa. Näytin taas ekat kaks kolme askelta ja sen jälkeen jäppinen hoiti ite homman. Veti se taas turhan rajusti, mutta työ oli supertarkkaa, ei jäänyt yhtään nappulaa ;oD Sen työskennellessä kuului selvä voimakas haistinääni eikä nokka noussut kertaakaan. Taitava kuonomies!! ;oD

Menin kuudeks koirakentälle talkoisiin, ja siellä pyysin apua esineruutuun. Pia ja Hanna-Kaisa ystävällisesti taloivat ruudun ja veivät kaksi esinettä. Tiellä jo ennen ku ruutua näkyi viritin Pipsulle pk-liivit päälle. Koitettiin mennä kontaktia pitäen ruutuun esittäytymään, mutta eihän se onnannut. Jouduin parikin kertaa pyytämään Pippaliinin takaisin liki itseä. Kun kättelin "tuomaria", halusi Pippakin tervehtää, nassille siis sanottava puolituima "odota", että kokeessa peffa pysyy maassa. Alkujutuissa pitää harkata tuota rauhallista menoa ruutuun ja mun muistettava antaa istumiskäsky.

Itse etsiminen meni hyvin. Hullutin Pipsua hiukan, sanoin sille useamman kerran "misso". Pidin pannasta kiinni ja sen vilkaistessa annoin kehiotuksen "esine". Hieman jännitti, mut Pips lähti upeasti matkaan. Vauhti oli järkevä, sillä päivä oli tosi kuuma :o) Se meni aika taakse ja saman tien löysi hanskan, jonka toi mulle hienosti epäröimättä. Menin toiselle reunalle ja lähetin Pupsin taas matkaan, taas se löysi nopeasti ja palautti yhtä hienosti :o) Loistokoikku!! Mietin etukäteen, että nassikka saattaa hiukan vieroksua muitten kun mun hajuisis esineitä eikä olla harkattukaan lainkaan tarpeeksi. Tosi kiva tällainen onnistuminen reilu viikko ennen koetta :o) Onneks ykkösluokassa haetaan vain yks esine, sillä Pippa on aina vakuuttunut esineitten olevan liki takalinjalla eikä justkaan viitsi etsiä edestä. Taidetaan jonain päivänä ottaa kerran esineruutua, ja keskitytään tottisreeniin. Majalla pyydettiin Minna meille henkilöryhmäksi. Me ei sitä just lainkaan harkailla, kun ollut niin helppoa. Seuraaminen on sellaista, että maailmassa on vain Pippa ja mää, eikä me ees nähdä muita :o) Mentiin ihan kiinni ja Pippuri melkein istui kengille, kun pysättiin nin liki eikä kontakti katkennut hetkekskään. harmi, että kentällä on näyttelyn takia pk-esteet sivussa eikä pääse harkkaamaan. Toisaalta Pipalle on parempaa reeniä pihtaus ku runsaat toistot. Eteenmenosta mun pitää suunnitella hyvä motivoiva reeni, sillä se on selvästi meen heikoin kohta. Paikallamakuu pitäs kans päästä harkkaamaan silleen, että joku tekee luoksetulon ja noudot. Huomenna kummiskin keskitytään agiliitämään Rauman kisoissa, sunnuntaina aletaan miettiä taas juttuja jälkikokeeseen :o)