Ihanaa, viileä ilma ja me jaksetaankin jo jotain. :o)

Tein Pipalle tosi pitkästä aikaa jäljen. Talloin muistaakseni kahdeksan minuuttia. Maasto kivaa varpumaastoa Eurantien varressa. Keppejä yhydeksän ja suoria kulmia kaks. Jälki vanheni kolme varttia, minä aikana mentiin pienelle kävelylle ja Rokki sai ekaa kertaa tutustua jälkikeppeihin. Tiputin kaks keppiä polulle meen perään ja hetken päästä mentiin sama kohta. Rok huomasi yhden ja antoi sen innokkaastin mulle, mutta toisen kohdalla oli niin korkea nenä, että seisoskeltiin hetki, ni huomasi. Vielä kerran yks keppi, mikä meni ok. Sit ajoi Pippa jälkensä, ja se oli super. Rivakka, upea jana. Alkumatkasta oli nokka korkealla, mut pysäsin enkä edennyt, ni pienen kitinän jälkeen tosi tarkkaa nenätyötä. :o) Kulmat tosio varmat ja kepit nousi hienosti. Yhdessä kohtaa oli tuuli kai siirtänyt jälkeä, mut siitäkin selvittiin. Taitava kuonolainen! Rokille tein muutaman tunnin päästä 160 askeleen jälen vesihiihtäjäin rannan likelle. Siinä oli kaks kaarretta. Tyhjiä tuskin lainkaan. Homma ei sujunut, ei sitten lainkaan. :o( Rokkia ei kiinnostanut, se seuraili jälkeä ihan katsoen joka askeleen, mutta ei syönyt. Sitten lakkasi kokonaan. Kitisi vaan ja meni istumaan. Näytin jälkeä pariinkin otteeseen, ja lopulta se lähti matkaan ja jopa söi. Se otti tällä kertaa häiriötä ihan kaikesta, ohi ajavasta autosta, pienimmästäkin äänestä. Loppuun saatiin varsin hyvä pätkä, mut hitsi soikoon pari kolme metriä ennen ruokakippoa palasi örähtävä rotikka autolle saattueineen. Rokki tuijotti ja mua ketutti. Auton mentyä pois se jotenkin jälesti loppuun. En tajua, miks sille ei maistu ruoka, ku tähän saakka ollu aina niin ahne. :o( Se oli aivan eri koira ku ennen. Ilma ei ollut mikään kuuma, mut muutenkin se on ollut jonkin aikaa ihan omissa maailmoissaan. Täytyy miettiä, milleen jatkaa jälkeä. Nälättää sitä vai keppikeskeisesti.

Illalla mentiin Hossuun kummankin koiskun kanssa. Pipan reenisessio Sarin ja Taavin kanssa peruuntui. Alkulenkuran jälkeen otin koirut vuorotellen puuhastamaan. Pippa aloitti ruutuun lähetyksellä. Paikkaistumisen se teki mun rakentaessa ruutua, erinomainen. Merkki joka kerta hieno, palkkasin muutaman. Ruutuun se meni epävarmasti, koska jätin nänniksen taakse ja se väijyi sitä. Turhan monta toistoa tehtiin, mutta alkoi sujua eikä vauhti onneks kärsinyt yhtään. :o) Seuraavaks Rokille ruutua, jonka keskellä oli kosketusalusta. Roks oli puolilaiska ja pakkas haistelemaan nurmikkoa, onneks tajusin lopuks alkaa hulluttaa sitä kunnolla, ni rupes sujumaan vauhdilla. :o) Tokakierroksella Pippa teki yhden metallinoudon ja yhden ohjatun, liki täydelliset eli leikimme ankarasti nänniksellä. Rokki saalisleikki, missä patukka taas jämähti suuhun eikä leikki ihan sujunut, mut Roks kyllä tykkäs. :o) Jätin sen istumaan, kävin palkkaamassa vissiin neljästi ja viimeisellä kutsuin sen luo ja heitin patukan vauhdista, kiihkeä piksumies. Eteenliimaukset kivan likelle, kerran en huolinut väljyyden takia, toistoja vajaa kymmenen. Vikasessiossa Pippa teki jättöjä, oon niin tyytyväinen niitten varmuuteen. :oD Luoksetulon tai oikeastaan kiertämisen jälkeisiä pysäyksiä. Jokaisella hyvä pysäys, jopa maahan mennessä pebakin maahan. ;o)  Taas rajua leikkiä paljon upean karvanassin kanssa. Rokin vikasessio olikin agikentällä, missä lautasella oli namia ja Roks kiersi siivekettä. Mulla oli apurimoja silleen, että ei ees suunnittelis hyppääväs. Kummaltakin puolelta meni upeasti, toistoja kymmenkunta. Sitten rima johonkin noin medikorkeuteen ja kiertämisen jälkeen hyppy. Ensin palkkasin kädestä, ku ite liikuin sen edellä. Sit vaihdettiin Schnugga Wubbaan ja jäpikkä kiihkoutui niin, että rimakin tipahti kerran. ;o) Toistoja taas kymmenkunta.

Mun piti lähteä illalla pyöräilemään Rokin kanssa, mut se vaan nukkuu. Toivottavasti  tää on vaan jotain hormoonihäröä, ja tulis mulle tuttu nälkäinen poju takas. Lenkillä Rokki on tosi paljon hajumaailmoissa, tosin kulkee nätisti vierellä ku pyydän. Ruoka ei maistu kunnolla kupistakaan. Ihan ku se ois pullahtanut nyt, ku ei saa lenkillä olla vapaana. Vähennän ruokaa pikkusen vähäks aikaa, ja sit uus pohdinta. Pippa on ihan hullun himona ruuan perään ku aina. :o) Loppuspa pian vanhat muonat ja sais uudet, ku Roks jo kerran alkoi papanoita nostella pois kupista yhdellä ruualla. Ei se silti voi olla ratkasu, jotain kummaa ton piksun ajatuksissa on. Viime päivityksestä unohtui mainita, että Pippa näki pitkästä aikaa Onnin. Oltiin kahvittamassa siellä ihanan isolla pihalla. Onni koitti olla mieliks tädilleen, ja oikein kivaa aussieilla oli.