Oltiin Porissa harkkaamassa tokoa. Meille eka kerta TVA Porin porukassa. Paikka oli Lattomeren koulun kentällä ja ilma oli ikävä: jotain rännän- tai lumentapaista satoi sekä mun varpaat paleli koko aika. Ei tee hyvää flunssalle, mut Pippa tykkäs :o)

Harjoiteltiin idaria. Ekaks kahden törpön väliä seuraamista, ettei koiksu ota niistä häiriötä. Mää heti lyhensin väliä, ettei tuu liian pitkiä seuraamispätkiä: ihana seuraaminen kärsis inflaation, jos sitä liikaa harrastaa. Pippa seurasi hienosti, ehkä olis saanut peppua heittää rivakammin käännöksissä, eikä törpöt häirinneet kuten ei ennenkään. Sitten samaa pätkää ja erilaisia pysäytyksiä. En ottanut enää seuraamista, vaan vasemmalla olo ja kontakti ja siitä nassi sai kehotukset. Seis ja istu hyvät, maahanmeno ei nopea eli otin täsmäaseen käyttöön, ja naksutin saikin Pipan nopeammaksi :o)

Kaukkarit ei oo edelleenkään meen suosikki, mutta ei enää Salmelta kesällä saatujen vinkkien jälkeen niin iso inhokkikaan. Mun liikkeet ja rauhallisuus oli hyvä, Pippa teki kivasti paitsi seisomasta istumisessa ja maahanmenossa pientä tulemista kohti mua. Panin joka kerta namin taakse, vaikka palasin palkkaamaan sen kädestäkin. Asennonvaihdot tehtiin melko läheltä, mutta tehtiin muutama kerta yli 15 metristäkin. Ihan ok.

Mehän ei olla oltu ryhmätreeneissä ties koska. Kesälläkin koiria oli aina vaan max 3, kun Tuulan ja Suskin kanssa tehtiin jotain vähän. Nyt oli koiria kahdeksan eli tehtiin hyvät paikkaistumis- ja makuutreenit :o) Ensin istuminen, ei mitään moitittavaa siinä. Ei olla just treenattu eli aika sai olla yks minuutti. Makuu myös ok, tosi hyvä, et nyt saadaan harjoitella muitten ohjaajien käskyjen kuulemattomuutta. Makaamaan meno hyvä, ei ottanut vierasta käskyä kun taas lopun istumisessa otti kahdelta eri ohjaajalta istumiskehotuksen. Makaaminen tosi hyvä ja rauhallinen eikä häiriökään häirinnyt.

Pieni pelästys tuli, kun Pip alkoi köhiä, koska nyt on hirveästi kennelyskää liikkeellä. Eilenkin agikisassa kuulutettiin, että yskivät koirat heti kotiin pois tartuttamasta muita. Pippahan ei ole nähnyt just muita koiria ku Ninjan ja Onnin viime aikoina, ja nää terveitä. Pip siis köhi, siltä tuli pikkunen vaahtokin suusta, joten tein diagnoosin, ettei oo yskä vaan ahmaistu herkku. Oscar Chicken Chips on niin hyvää, että sitä ei pysty tavallisesti syömään, pakko hotkaista :o) Tuon vaahdon jälkeen ei pienintäkään köhäisyä, joten terveeltä vaikuttaa, mutta pitää seurata. Ja C-vitskua ja valkosipulia nassi saa syödä nyt melkein urakalla , jos ne parantas vastustuskykyä :o)

Harkat alkaa olla nyt vissiin joka viikonloppu. Ens kerralla ei päästä, ku ollaan Turuus ATT:n agikisoissa. Mut ehkä sitten taas :o) Pitää tosin harkata, ettei Pips oo tuolleen turhan innokas, pakkas näet kitisemään ku niin hinku lisää liikkeitä ;oD