Tänään ohjelmassa oli esineruutua, kun lumi estää agilityn kontaktiesteitten turvallisen käytön eikä saatu aikaiseksi hyppytekniikkaakaan. Mentiin Suvin ja  Johannan kanssa tallomaan Hossun koirakentän viereen kaponen pitkä suikale. Tuula tuli paikalle hiukan myöhemmin.

Ekana töihin pääsi Rokki. Sen peba ei kiusaa yhtään ja eläinklääkärin sanoi esineruudun olevan ok, jos ei kipeä. Johanna piti portsua ja mää piletin mustan nahkahanskan kanssa. Palasin ja päästin Rokin matkaan. Ensin meni ilman lupaa, ku irrotin piuhan, mut pyysin takaisin. Ei ottanut yhtään nokkiis ja lähetin heti hommiin. Komeasti löysi ja toi. ;oD Toisella kertaa Suvi piletti hanskan kanssa ja vaikkei edes piilottanut sitä, niin Rokki teki rajusti töitä löytääkseen sen. Se etsi upeasti, liikkui reippaaasti, käytti nenää ja jippiiiii, ei virtsinyt. :o) Tieteskin se löysi sen ja innokkaasti vaihtoi lihanpalaan. ;oD Loistava harkka, suomenlapinkoira haukkui likellä, ei haitannut. Eikä Rokkia häirinnyt reenikaveritkaan, kun sillä oli työtehtävä. Ja pieni omakehu eli osasin kerrankin lopettaa ajoissa, joten Roksunterilla oli koko aika just oikea ilme. ;OD Eikä lumi mun mielestä häirinnyt haistotyötä.

Sitten etsi Pippa Suvin esineitä. Hinku etsimään oli kova. Pip veti tyylilleen uskollisesti täysillä takarajalle ja keskittyi etsimään sieltä. Kohtuullisen nopeasti kaikki neljä löytyivät. :o) Jopa ne edemmäksi piilotetut. ;o) Ei haitannut yhtään, että esineet eivät haisseet multa eikä tietoakaan, että bongais eka kaik ja sitten vasta kantais ne mulle. Pip oli ehdottomasti taitoeläin. :oD Tuikku ja Halla etsivät seuraavaksi mun esineitäni.

Ennen metsään menoa Rokki sai tehdä muutaman kerran ruutuun menemistä. Kulmamerkkeinä oli keltaiset ämpärit ja keskellä ruutua kosketusalusta. Hienosti Romps-mies läimäytteli tassua matonpalalle. ;oD Pip sai myös kerran juosta ruutuun ja sen jälkeen pilettää kahvapallon kanssa. :o)

Metsäilyn jälkeen Pippa teki vielä ohjatun noudon harkkaa, mitä vähän häiritsi äänisaaste. Mun pitäis tietää, että noin pitkän autossa olon jälkeen Pip ei voi olla hiljaa. Vaikka kitinää riitti, se oli hyvin kuulolla. Ensin kaks palkkaa merkiltä (Tuula näytteli vievänsä merkin taakse vasempaan, keski- ja oikeaan kuppiin nampat). Sitten kumpaankin suuntaan ensin merkki ja kehotus nampalle, upeat suoritukset. Vimpaksi vielä tonnikalapasteijaa merkiltä. Myös Halla ja Tara tekivät tätä reeniä.

Harkkasession kruunuksi Suvi ja Tyty tarjosivat kakkua agilityssä kakkosiin nousunsa kunniaksi. :oD Lupasin Rokinkin tarjoavan jotain, jos joskus uskaltaudutaan virallisiin kisoihin. ;o) Aussikka ja porostin pääsivät sitten kuvattaviksi, alustavasti onnistuneita kuvia näyttäisi olevan. Pistän näytille, kun saan niitä. :o) Kiva reenisessio, kiitokset harkkakavereille. ;oD Pian uusiksi! ;oP