Mahtaako meille tulla joulupukki lainkaan, sillä Pip on tuhmaillut. :o/ Se on joululahjavaras! Tulin Porista kauppareissulta, kannoin kasseja sisään. Yleensä Pipsu menee pitkin kotia lelu, sukka tai vastaava suussa eikä tongi kasseja. Nyt ihmettelin, mitä sillä oikein on. Ja se oli uusi hieno joululahjaksi ostettu pehmosiili. ;o) Että osas pienellä aussiella olla onnellinen ilme, mutta julma-matte otti siilin pois ja pihtaa sitä jouluun. Tein muuten päätöksen olla ostamatta koirille muutamassa minuutissa tuhottavia leluja, mut sit löyty niinn kivat, et pakko ostaa.

Meillä on järkyttävän syöppöjä lintuja. Melko iso lauta tarvii täyttää vahintään joka toinen päivä. Siellä käy paljon pikkulintuja, joita tiunnistan huonosti, kun ei ole rillit päässä. Lisäksi kirkhakkinen (=naakka), harakoita ja variksia on bongattu. Käpytikkaa en tänä talvena oo huomannut. Paksuhäntäisin ahmatti eli orava meinas unohtua, se kans vetelee siementä naamaan ihan himona. :oD

Rokin käytös lenkillä on ollut nyt vähemmän hyvää. Tuulan kans kun oltiin eilen metsälenkuralla, Rok oli suorastaan arrogantti. Se ei välittänyt musta tai edes Pipasta, äijän piti kulkea omia polkujaan ja haistella omiaan. Se otti turhan pal etumatkaa ja kyttäs ympäristöä, siis hihnalenkki tuollaiselle ylimieliselle piskipäälle. Tänään se oli alkulenkistä rento, mutta sitten löytyi jokin haju, minkä jälkeen otin varmuuden vuoksi hihnaan, vaikkei se lähtenyt. 

Rokin ääniherkkyyttä tulee reenattua nyt paljon, sillä ihan meen lähellä on jääkiekkokaukalo. Sieltä tulee melkoinen kolina. Rokki ei varsinaisesti pelkää, mutta ei ole normaalin rento ja haluaisi hiukan kauemmas. Se ei laske häntää yhtään alemmas, mut jotenkin näen sen pienen stressin tosi selvästi.

Joulusiivouksen pitäs vähitellen tästä alkaa, mutta ei tahdo millään hommat edistyä. Mieluummin kokkailisin ja olisin ulkona koiskujen kanssa. ;oD Jospa huomenna. ;o)

Tänään oli reenipäivä. Ensin lagottosakin kanssa kävelyllä, jonka päätteeksi mentiin toko-hypyn vierestä, joten pakko tehdä. Ei olis kannattanut tuolleen suunnittelematta. Pip ok, mut Roks. Innokkaasti se hyppää, mut pitää opettaa seisahtuminen, jos ei vie namppaa odottamaan. Paikalle tulivat Tuulan lisäks Johanna ja Suvi. Ohjelmassa yllättäin esineruutu. :o) Rokki oli mun koirista eka ja se teki hommat erinomaisesti. :oD Koklattiin ensin Sjösten-tyyppistä mielikuvaharjoitusta. Vein porosen kanssa esineen ja palasin samaa tietä ja sitten lähetin sen eri kohdasta kohti esinettä. Hieno vauhti ja loistava etsiminen. :oD Toisella kerralla portsu katteli Suvia, joka vei esineen taas kaarta kulkien ja sitten lähetin pojan eri kohdasta. Hieno eteneminen ja löytö. :o) Palautuksessa oli hiukan kiire, kun niin hyvää namia, mut muuten supersuoritus pikkumieheltä. :o) Vaikeutusta edelliseen kertaan, että Rokki ei ollut ensimmäisenä, vaan paikalla oli hieman muitten haisua ja oliskohan esineet olleet noin 20 metrin päässä. Pippa oli sitten vähän ajan päästä vuorossa. Se yleensä viipottaa täysillä takarajalla, joten kaks esineistä oli edessä ja kaks keskivaiheilla ja vain yks takana. Kolme löytyi nopeasti. :oD Neljättä sen piti etsiä jo tovi, mutta viides oli liian paha. Se ei löytänyt, koitin ohjata Pippaliinia taakse, mistä typykkä otti paineita eikä ollut enää kivaa. Mentiin muutaman minuutin päästä yhdessä taakse ja löydettiin esine paikasta, mistä Pip oli monta kertaa mennyt puolen metrin päästä. Piilotin se uusiks, ja mentiin lähetyspaikalla takaisin, ja Wisp pääsi etsimään. Nyt se löytyi aika pian. :o) Hienosti se jaksoi varmaan liki kymmenen minuuttia, mutta mun käytöksessä on selvä kehittymisen paikka. Pippa muuten on tosi harvoin ollut esineruudussa monen koiran jälkeen, joten etuosas runsashajuisuus ehkä sai sen olemaan siinä eikä takaosa ollut normaalin kiinnostava. Eka kerta, että Pip ei tahtonut kunnolla irrota etsimään, tarvii panna tasaisesti kaikkialle vaan esineitä, ni menee kyllä kauaskin, uskoisin. Ja ihmeesti tuo lumi tekee haistotyöhän ylimääräistä haastetta.

Lopuksi aussikka sai pienesti tokostaa. Vain pienesti, sillä vaikka viitisen asteen pakkanen ei ole paha, niin tuuli teki säästä tosi kylmän. Pippa teki sitten ruudun kaks kertaa. Kummallakin kertaa hieno merkki. Ekalla kertaa pysäytin nassin liian aikaisin, mutta Pip teki just niinkuin käskin ja vapautin patukalle. Toisella kertaa ei ollut ruudun takana patua, mutta hienosti flik meni ja pyysin sen jopa makaamaan. Sitten kutsuin sen luokse herkulle. ;oD Ohjattua noutoa ei sais tehdä, kun Pipsula joutunut odottamaan kauan autossa, miks en ikinä opi. :o/  Se kitisi ja jopa haukkui Tuulan viedessä kapuloita. Sanoin sille rumasti, mutta Wisp oli niin kierroksilla, että ei ottanut yhtään nokkiis. Kaks kertaa tehtiin, hienot merkit ja varma näytetyn kapulan hakeminen. :o) Mutta se äänisaaste, voivoi. Jospa joskus oppisin.