Laajennetaan vähän juhannusta eli kuulumiset torstailta sunnuntaihin asti :o)

Rokin kanssa harjoitellaan edelleen leikkiä ja pikkujuttuja. Eka kerta tehtiin irtoamista eli vietiin herkut vähän matkan päähän ja nelisen metrin päästä sai katseella luvan mennä nameille :o) Istumista, maahanmenoa, kontaktia, kiinni tulemista, luokse tulemista ja sellaista harjoitellaan pienissä erissä. Rokki tykkää kovasti, joten mun tarvii alkaa ihan varmaan suunnitella, miten edetään :o) Jälki tehtiin perjantaina eli aattona jousiampujain radalle, 70 askelta. Rok oli tosi taitava, jäljesti kauniisti ja vain yks nappula jäi, niitä oli jälleen joka askeleella kahdet.

Pipalla oli raju torstai. Kuudelta Lännen vinttikoirain maastojuoksuharkat ja seiskaksi agireeniin ;o) Ei tuntunut missään! Pipsu seurasi viehetti mahtavasti, sillä on tosi taloudelliset juoksulinjat, kun on hiukan hitaampi ku vinttarit. Ja nyt mun mielestä vieheenvetäjä pisti Pipallekin vieheen hiukan kauemmas menemään. Väkeä siellä oli sen vertta vähän, että Pips sai juosta kaks vetoa ;oD Seuraava harkka on vissiin sprinttikisa heinäkuun vikapäivänä. Agissa tehtiin alkuun uusimmassa Canis-lehdessä olleet hyppytekniikkaharjoitukset. Sen perään otettiin puolisen rataa agin SM-kisojen maksien joukkueradasta, kivan haasteellinen. Perjantaina jatkettiin agia, Tuula ja lagotot tulivat myös. Harkattiin lähinnä itsenäistä putken hakemista.

Pippa on harjoitellut toko-liikkeitä. Lauantaina oltiin joen rannan likeisellä isolla nurmikolla. Pip ei kunnollat mennyt ruutuun, kun koitin motivoida sitä takarajalla olevalla isolla patulla. Saatiin loppujen lopuks hyvä onnistuminen, ni jätettiin homma hautumaan. Tänään oltiin pöpsän hiekkakentällä, missä Pippaliini teki yhden ainokaisen ruudun merkin kautta, ja homma suju just eikä melkeen ;oD Aivan upea! Metallinoutoa ollaan palauteltu mieleen, sujuu muuten ok, mut kapulaa ei oo kiva pitää suussa ja siks se hiukan kolisee. Palautuksen toivon likemmäs mua, tarvii olla tosi tarkkana ja etäpalautukset jääkööt ilman palkkaa. Seuraaminen on tosi liki mua, ja pikkusen tahtoi paikka olla turhan edessä. Lyhyttä, lyhyttä hyväpalkkaista pikkupätkää, jos alkais paikka olla toivottu. Jätöissä ei ongelmaa :o) Ohjatulla noudettiin vasen.  Pippaliinilla oli niin raju vauhti merkille, et ihmettelen upeaa ja tarkkaa pysähtymistä ;oD Ja vasemman nouto hyvä ja hallittu. :o) En muista, mitä muuta tokostettu.

Aattona oli koikksuten kanssa serkun luona grillaamassa, ja se sujui aika kivasti, sillä olin väsyttänyt hömpsyläiset ennen lähtöä ja saivat siellä vielä nautiskella puruluita :o) Tänään sunnuntaina oltiin taas serkulla, missä nyt myös mun veljen perhe eli kaks pikkupoikaa. Yllättävän ok koiruset käyttäytyivät :o) Iltapäivällä oltiin samalla porukalla Hiittenharjulla. Ensin kiivettiin junnujen mäkeen, Rokki ei yhtään aristellut, ehkä ylhäällä ei häntä ollut ihan korkeimmillaan alas vilkaistessa ;o)  Rappuset se tuli myös alas, fiksun rauhallinen poika se oli. Pippa kaahas ku pieni eläin, rakastaa kiipeilyä. Mäkituomareitten paikkaan kun kiivettiin, loppui Rokin rohkeus, sillä lautarappusten väleistä näkyi alas maahan ja oltiin kuitenkin aikas monen metrin korkeudessa. Kun Roksuttaja mun edessä alkoi hidastaa vauhtia, otin sen vaan sylkkyyn ja mentiin ylös. Siellä annoin sen hiukan mennä omille jaloilleen, mutta jostain syystä se ei nyt esiintynyt hiihtokeskuksen omistajan elkein ja ratkaisin homman. Roks istui mun sylissä ja katteli muita, ja sylissä tuli myös alas. Sit se taas olikin iso ja rohkea mies :o)

Alustavasti sovittiin ens viikonlopuksi veljen perheen kanssa meno Puurijärvi-Isosuon kansallispuistoon. Siellä on yks Pohjaismaitten parhaista lintutorneista, ja vähän sitä ajatellen Rokki sai reenata hyppyrimäissä.

Rokki on ollut paha!! Oon antanut sen ymmärtää, että se on pentu ainakin kaksvuotiaaksi. Nyt se pirulainen on alkanut alkeellisesti nostaa jalkaa ja melkeinpä merkata :o( Kukaan ei tunnu ymmärtävän mun tuskaa, mutta olisin niin mieluusti pitänyt korvamiehen omana vauvalaisena tosi pitkään vielä. Saldo on nyt seuraava: keskiviikkona yks, torstaina kaks, perjantaina yks, lauantaina kaks ja tänään yks nosto. Ja selvästi poju haistaa muitten merkkauksia ja sitten tekee omat pissat siihen, mutta useimmiten sentään tyttöpissat olleet.