Tosi helposti tämä blogikirjoittelu jää. Siispä kertaan viime aikain juttusia pikaseltaan.

Ollaan tehty paljon lenkkiä. Tuulan kanssa vissiin kolme kertaa ja joka kerta Roks vähintään puol tuntia irti ja vain kerran sen on tarvinnut huidella. Tämäkin oli enemmän ylös kuin pois päin suuntautuvaa "karkuruutta", taisi joitain lintuja bongata ja kenguruhyppeli. :o) Runsaahkon ulkoilun ja hankien takia Pipan tassu on kipeytynyt. Se ontui kahtena eri päivänä. :o( Annan rimadyliä ja säästellään käpäläistä. Syy kipeään voi olla myös kylmyys. Plikka nukkuu tällä hetkellä tosi mielellään häkissä, joka on vuorattu lampaan taljoilla. Jos nivel kipuilee, mahtaa villan lämpö tehdä hyvää. Pippa muuten yhtenä aamuna karkasi hiukan. Se huitasi jonkin perään, odottelin luottokoiran paluuta, mut ei tullut. Varmaan minuutti kului ja lähdin kävelemään kotiin päin  Rokin kanssa. Siinä se Pip sitten postilaatikoilla seisoskeli ja näytti onnettomalta. Raasu kärvisteli ja pelkäs ärhäkkää mattea.

Pehmolelurintamalla tapahtuu. Siili on pelastettu puusta, jonne sen vahingossa heitin. Erikoinen tilanne tuo pelastusoperaatio! Löysin pitkän oksan, jolla aloin sörkkiä oksalla olevaa lelua. Kumpikin koira ihan täysillä mukana. Sain siilin tippumaan ja päästin riemunhuudot, millä hetkellä kuononaamat hyökkäsivät ja kumpikin kiinni oksassa. :o) Huomasivat ne lopulta siilinkin. ;oP Sisällä on tapahtunut seuraavanmoista: hiireltä poistettu korvat ja marsu silputtu. Uudet lelut eli valkoinen hiiri ja oranssiraitainen kissa ovat vielä hengissä. Mitä nyt eilen kuului outo rouskasuääni ja huomasin Rokin olevan typistämässä lemmikkinsä häntää. Poisti siitä kaks senttiä.

Tokoharkka on ollut todella vaihtelevaa: loistokertoja jokunen kerta ja liian monella kertaa Rokulin ilme sanoo, et ei vois vähempi kiinnostaa. Ulkona se oli kerran ihan himomies herkun perään, ei haavettakaan ilman naksua saada oikeaan seuraamiskohtaan, niin kiihkeä ja nopea se oli. Käytössä oli omatekoinen namppa, jossa paistijauhelihaa, kaurahiutaletta, spelttijauhoa ja munaa. Siitä leivoin ohkasia pötköjä, jotka kypsensin uunissa.

Tiistaina koirakioskilla Rokki inisi eikä ottanut kontaktia. Ihan onnetonta. Halliin mennessä siellä oli tipsu-uros, joka tuijotti meitä. Roks ei ees harkinnut kontaktia muhun. Se alkoi kitistä, mikä jatkui koiran poistumisen jälkeenkin. Porostin otti nameja, kun sain jostain naksautettua, mut kiinnostus ihan nolla.

Pippa on myös reenaillut lähinnä sisätokoa ja hiukan hiljentynyt. :o) Meillä piti torstaina olla privaattitunti, jossa pohdittaisiin tuota äänekkyyttä tottelevaisuusjutuissa. Se peruuntui kuten kaikki sillä hallilla parina päivänä, koska tutun koirilta löytyi täitä. Yks niistä on käynyt tällä samaisella hallilla ku Rokki. Myrkytin omat koirat eli exspotit niskaan, vaikka yhtään mönkiäistä ei löytynyt. Ja exspot sitten taas on syy, miks Pippa ei päässyt urheilukoirahierojaoppilaitten näyttötyön hierottavaksi koiruksi, voih. Pipalla taitaa olla hiukan kipeyttä nyt siinä tassussa, kun lenkillä hiukan vaisumpi. Ja yleensä sen jälkeen pakkaa löytymään selästäkin jumia. :o/

Tänään oli esineruutuharkka Suvin ja Johannan kanssa. Rokin kanssa vietiin yks melkein takalinjalle ja palatessa pudotin sen huomaamatta vielä toisen esineen. Roks irtosi komeasti ja juoksi hyvin esineelle sekä palautti hienosti. Sitten mentiin sille kohdalle, missä toinen oli. Sanoin "esine", ni Roks siirtyi linjalla edelliseen kohtaan ja otti kinoksesta hihnan vierestä mun kintaan ja palautti pätevästi. ;o) Roks näpäytti mua, olin niin tyytyväinen, ku siltä löytyy omaa ajattelua ja pokkaa tollaseen. :o) Paluu ruudun reunan sopivaan kohtaan ja hullutin sanomalla käheästi "se on siellä" ja poju irtos hyvin. ;o) Ja mun tiputtama esine oli aika edessä, ni löyty saman tien, hyvä vahvistus. :o) Hirmu hyvä reeni! Pipalle oli valmiiks kolme esinettä, kaks takana ja yks melko edessä. Hillittömällä himolla se lähti takarajalle ja heti nousi eka. :o) Toista ei löytänyt, kun oli jo palaamassa mun luo. Kääntyi ja lähti uuteen etsintään mun sanomatta mitään ja löysi oikeastaan heti. Kolmas edessä oleva esine löytyi ihmeen kaupalla, vaikka vauhti yli mennessä oli kova. ;o) Hieno harkka. :oD Pyysin Suvia pistämään esineet tosi helppoihin suht näkyviin paikkoihin, ettei käpälä rasittuis hirveästi. Homma toimi kyl upeasti.

Tänään soitin ja sain ajat koirille silmäpeilaukseen. :oD 11.2. Nakkilassa ja tutkiva eläinlääkäri on Heikki Nurmi Tampereelta. Puolipelottavaa mennä sinne. Toivottavasti saadaan yhtä hyvät tulokset ku vuosi sitten.

Harmittaa kovin, ku tilasin tavaraa VUL:ista eikä oo tullut. :o( Haluaisin näillä pakkasilla koittaa Pipalle töppösiä ja ei Rokkikaan talvitakkia enää kauan tarvitse. Nyt se tarvittas, ku välistä autossa joutuu odottelemaan.