Ajatukset on tänkin päivän vielä pyörinyt eilisen jälkikokeen jutuissa. En voi tajuta, milleen Pippa sai tehtyä ihan kaikessa niin hienot suoritukset ;o) Se ylitti ittes ehdottomasti jäljen janalla ja eteenmenossa. Senkin tajusin, että meillä kävi aikamoinen tuuri, kun saatiin tottikseen pariksi niin taitava koirakko. Pipan siskon persauksiin kävi kiinni jokin ei-hallinnassa oleva pk-otus tämän ekassa kokeessa. Mää keskeyttäisin sellaiseen ja tuskin harkitsisin uutta koetta.

Eilen oli mun mahani ongelmallinen, tänään Pipalla on huolisuoli. Aamulla se oksensi ruohon, tuubinmetallipalasten ja keltaisen (sappi?)nesteen muodostaman "pallon". Yhdessä kakassa oli palasia tuubista. Iltakävelyllä oli tulostuksissa limaa. Maitohappobakteeria vaan kehiin. Mahdoinkohan eiliseen muistaa kirjoittaa, että tultiin kotiin Hessin kautta ja Pip sai nauttia perinteisen herkun eli juustohampurilainen ilman sipulia. Illalla annoin hauksuttimille vielä sian- ja jäniksenkorvat. Ainakin herkkua piisasi, mutta Pip ansaitsi sen ;oD

Pippa vietti tänään ihan vapaapäivän. Rokki sitä vastoin pääsi jäljestämään. Mentiin Hiirijärvelle, missä tein pellolle vajaan 60 askeleen jäljen. Pelto oli hyvän kostea, sillä muutaman päivän on satanut, ei siis pöllynnyt yhtään ja hyvä nuuskuttaa. En tiedä, mitä siinä kasvaa, mutta "ruohonnäköinen" taitaa olla vajaan 20 senttiä pitkää. Mun tallattua jäljen ja hakiessa Rokkia se tietää pääsevänsä nenätöihin ja on innokas, mutta todella hienosti se malttaa. :o) Se teki alusta lähtien erinomaisen tarkkaa ja intensiivistä haistotyötä. Yhdessä kohtaa se meinasi haistaa jäljen vierestä, mahdollista on, että siihen olis tipahtanut tippa vettä turvotetuista napuloista, joita oli joka askeleella jälleen varpaissa ja kannassa. Rokki eteni tosi hyvin ja mun mielestä siltä tais jäädä kolme nappulaa peltoon. Tosi onnistunut jälki! Taidan alkaa pidentää jälkiä, mutta tarvii kysyä viisaammilta, uskaltaako sitten tehdä liki päivittäin vai onko liian rankkaa pentulaiselle. Nyt se on jäljestänyt puolet yhdestä päivän kolmesta ateriasta. Voisi laittaa kokonaisen sapuskan jäljestettäväksi. Jälkihän on siis ihan pelkkää suoraa, mutta askeleet ovat aikas normaaleja. Ja jossain välissä tarvii harkita vain yhtä namia per askel, mutta ei vielä. Kuonostintyö on nyt sellaista ku toivon, joten edetään miniaskelin ;o)