Aamulla lähdettiin Rokki ja mää Panikseen Millan ja Ninjan luo. Tarkoitus oli, että Rokki saa jusokennella pelloilla oikein olan takaa, kun kerran joutuu tavallisesti olemaan melkein vallan hihnassa. Kymmenen maissa oltiin perillä Paneliassa ja mentiin saman tien peltojen keskellä olevalle mökille. Jonkin verran Roks ja Nipsu leikkivät ja painivat, mutta aika paljon ne haistelivat omiansa. Ronspu nautti viljojen seassa menosta ja mua vaan edelleenkin ihmetyttää, miks pellossa pitää edetä noin metrinkorkuisin loikin. Näyttää toki upealta, mut lienee rankkaa. :o) Koiruset kävivät joessa uimassa. Rok haki hiensoti noin neljän metrin päässä olevan pallon. Eka kerta se oli näin itsenäinen, sillä aiemminhan se on tarvinnut mut veteen henkiseks tueks. Reipas poika. :o) Valitettavasti jäpikkä löysi pellosta pupusen ja lähjti jahtaamaan sitä. :o( Se oli kymmenen minuuttia jahtaamassa ja palas niin väsyneenä, et meni saman tien jokeen juomaan ja istumaan rantamutiin. Tuolla ei tarvi olla kovin huolissaan, kun autotiet ovat tosi kaukana, mut ei siltri kiva juttu. Kaikkineen oltiin nauttimassa pelloista kaks tuntia ja tuliaisiks kotiin Rokki otti vielä ihanan maanläheisen mutahaisun turkkiin. :o)

Illalla mentiin Hossuun Tuulan kanssa lähinnä kävelyttämään koirat ja sosiaalistamaan Tuulan nuorimmaista Mallaa. Pippa näki Mallan nyt ekaa kertaa ja homma toimi. Toki Pipan piti murista selkeästi, jos pentuli lähenteli mua, mut pääosin eivät välittäneet toisistaan hiukkaakaan. Rokki teki vajaan kymmenen kertaa kepit. Aluks meinas aina tulla kesken pois, mut mun rauhoittumisella alkoi sujua komeasti. :o) Ja Roks teki keinun samoin ku viimeks, tosin nyt pehmusteita oli vähempi. Ekalla Tuula hidasti keinun laskua ja loput viis kertaa äijä teki koko homman ite. Taitava ja urhea mies! ;o) Pippa tokosti pikkasen: metallinouto hyvin :o) ja Tuula liikkuroi meille ohjatun noudon. Nassia kitisytti, mut muuten erinomaista työtä. Kitinä on ärsyttävää, mitäköhän sille pitäs tehdä. Nyt namitin koirusta, että rauhoittus.

Ennen Hossua kävin tekemässä Pipalle jäljen Eurantien varteen. Tallominen kesti yhdeksän minuuttia, keppejä kymmenen, maasto tuoretta metsää ja jälki ehti vanheta päälle kaks tuntia. Tuula tuli katsomaan, milleen Pipsu jälestää. Jana meni juosten, mutta ihmeesti vauhti silti onneks tyssäs jäljen kohdalla. :o) Hiukan varmisteli, mut lähti oikeaan suuntaan. Vauhti oli kova, jarrutin aikalai. Pip teki taas erinomaista työtä, luulin sen jo eksyneen, mutta tasaiseen tahtiin nousi keppejä. :o) En merkkaa jälkiä siks, että Pipalle pahin rangaistus on jäljestyksen loppuminen. (Jos se suhrii, ni homma jää kesken, näin on tapahtunut muistaakseni kerran.) Todella hyvä jäljestys eikä perässä tuleva Tuulakaan häirinnyt Pippaa yhtään. :o)

Pirskule, Rokin korven tyvestä löytyi punkki, se oli sen kesän eka. :o( Pipalta löytyi tässä joskus aiemmin myös yks kipale niitä pirulaisia. :o(