Kovin kuuma päivä taas eli pääosin ollaan vaan oltu. Iltapäivällä mentiin Hossuun, missä alkuun ja loppuun pienet kävelyt ja siinä välissä kummallekin oma harkka. Pippa nouti puukapulan ja metallisen, kumpikin kertaalleen, kivasti meni. :o) Minimaalisia seuraamispätkiä ja puun kierron jälkeen pysäyksiä, ok paitsi kerran jäi maahan-kehotuksesta seisaalleen, mut kaikkinensa aika nopea reagointi. :oD Sitten Pip auttoi mua rakentamaan Rokille "agiradan". Roksu teki siis hyppytekniikkaa. Sain laitettua viis aitaa sarjaan ja tajusin Pipan jättäneen patukan targetin kohdalle, sit se lähti juoksemaan siivekkeitten välistä kohti patua, ihana pöhkylä tekee oman agiharkan, ku mää julma koiotan säästää sen tassua. ;oD Rokkin hyppäs ensin viis toistoa okseria, piti olla neljä, mut viimeisen vääntyi ku luuli käpyä palkaks. :o) Toisena kuuden jalan välein olevat kaks aitaa, upeat. Poju oikeasti miettiin jo hyppyjä, nostin jälkemmäistä, mut silti kaikki sujui, neljä toistoa. Seuraavaks viiden hypyn sarja kahdesti. Väänsin seuraavaks aidat silleen vinosti  / \ / \ / ja taas kaks toistoa. Jokaisella se hyppäs hirveän varmasti ja määrätietoisesti eikä tietoakaan kahden viimeisen ylittävästä superpompusta, aivan loistava koiranpoika. Viimeiseks neljä aitaa väli 1-2 kuus jalkaa, väli 2-3 seitsemän jalkaa ja väli 3-4 kahdeksan jalkaa. Rokki meni taas hirveän rauhallisesti, ja jotenkin yllätyin ku se otti joka välissä sen yhden ainoan ponnauksen, olisin luullut, ettei vauhti riitä. Tosi kuuma ilma, mut Roksula taitava ja reipas. ;oD Jäpikkä teki muutaman eteenliimautumisen ja sivulletulon. Sivulle vaati käsiapua, vaadin liikaa ku viereisellä kentällä koiria. Ens kerralla tarkemmin.

Rokki pääsi illalla yksin metsälle mun kanssa. Mulla oli reeniliivi päällä, ku sen vertta matskua mukana, joten hiki virtas. :o) Mentiin keppiharkkaamaan. Talloin parisenkymmentä metriä ja jätin kolme keppiä. Roks meinas tukehtua pantaansa, ku niin veti. Aluks haisteli hienosti ja hyvin palautti kepin. :o) Sitten en näyttänyt jälkeä vaan annoin tyhmäminä sen ite keksiä, meni hutiloinniksi. :o/ Huitaisi tokan ohi, mut pikkasen ennen kolmatta taas hienon aktiivinen nenä ja hyvä kepin tuonti. Mentiin sivusta siihen keskelle ja saman tien meni nokka maahan ja jälesti mulle muutaman metrin päässä olevan kepin. :o) Annoin palkan silleen, että vedin sen pois jäljeltä, ku kerran vikakeppi poissa. En tiä, mitä täatäkin tulee. Mun tarvii suunnitella tarkemmin, Rokki ei saa nähdä enää tallomista, ku tuolleen kuumuu. Loppuun vielä yks vähän pidempi jälki, joka meni tosi mallikkaasti, siihen oli hyvä lopettaa.

Sisätokolla taasen iltasapuska. Pip alkanut vähän ennekoida, ku on muka niin kova nälkä. Tähän auttaa mun liioiteltu rauhallisuus ja hymyily. ;o) Rokki tuli loistavasti kiinni muhun tänne-kehotuksesta! Jesh! ;oD Muutenkin sillä tänään tosi säpäkkä meininki, nopeat maahanmenot ja just oikea ilme. :oD Ihanat koirustajat, kuin oonkin sattunut saamaann kaks maailman ihaninta. ;o)

Rokin henki haisee mun mielestä. Menin plaque off -sivuille ja siellä oli kysymyksissä tuollainen:

K: Olen antanut PlaqueOff Animal -valmistetta koiralleni nyt kahden viikon ajan, ja sen hengitys haisee pahemmalle nyt kuin ennen. Mistä se johtuu?
V:
Haju syntyy bakteerien hajottamien rikkipitoisten aminohappojen jäänteistä. Bakteerit ovat anaerobisia ja voivat elää vain paikoissa, joissa ei ole happoja, kuten esim. ientaskuissa parodontiitista kärsivillä koirilla ja/tai hammaskiven alla. PlaqueOff vähentää hammaskiven kertymistä, joten nämä kuona-aineet vapautuvat. Samalla ientulehdukset vähenevät ja turvotus laskee, jolla on sama vaikutus. Huonontunut haju johtuu siis siitä, että hammaskivi on hajoamassa.

Toivottavasti Ronspun hampaiden tummemmat kohdat alkaa tästä vaaleta. Nyt saanut kolme päivää yhden annosmitan eikä vatsavaivoja, joten huomisaamusta tuplaan annoksen.