Lauantaina Salme Mujunen veti meidän seuran immeisille saalisviettikurssin. Rokin piti osallistua, mutta alkuun tarvittiin saalisviettistä, leikkiväistä koirusta esimerkkieläimeksi, joten Pippa pääsikin mukaan. Nassi leikki Salmen kanssa ihan intona. Saalisleikissä koirusta vokotellaan lelulla, ja sitten se heitetään sille. Kun se on palaamassa, aletaan tehdä toisella samanlaisella lelulla ihan maan tasossa "pupuliikkeitä", ja heitetään se kun koira on irrottanut ensimäisestä. Leluja heitetään vastakkaisiin suuntiin. Hommaa jatketaan silleen, että koiran vauhti ja innokkuus säilyy, ja ennen väsähdystä otetaan lelu tukevaan otteeseen ja koira saa hypätä kiinni siihen, ja lentää puolisen ympyrää kaaressa. Keinutetaan puolelta toiselle, otetaan hihnasta kiinni ja annetaan koiksun kantaa saalista. Hihna otetaan lyhyemmälle ja sitten oikealla kädellä pannasta kiinni ja vasemmalla erittäin rauhallista silitystä kylkeä pitkin kaulalta peffalle, kunnes saalislelu tippuu. Innokkaan leikin jälkeen on tosi tärkeä saada koikku rauhalliseen tilaan.

Mun kanssa leikkiessä Pippa oli toki myös innokas, mutta mää en ihan vielä osannut kaikkea. Pitää kiinnittää huomiota, milleen "pupu" eli meen tapauksessa patukka on odottamassa, ja milleen alan sillä tehdä liikettä. Lopun alkaessa en osannut siirtää lelua sujuvasti sivuun hyppäystä varten, vaan töksähti vähän. Loppusilitys on tosi rauhallista ja mun pitää saada Pippa kunnon hyvään otteeseen siinä. Aikas rauhallinen ja tyytyväinen nassuliini meni autoon istuskelemaan, kun muut koirat aloittivat leikkiharjoituksensa ;oD

Hieno homma tää saalisleikki. Koirun ei tarvi kokea yhtään kokea uhkaa ihmisestä, saa painella saaliin perässä. Ja nyt tajuan rauhoittumisen tärkeyden. Nyt tarvii hankkia uusia patukoita, koitan löytää kivan pehmoisia suuhun sopivia. Pipan kanssa harkkaillaan tuota leikkiä ja Rokkikin saa aloitella :o) Taidetaan alkaa laittaa tuo leikki ainakin Pipan tottelevaisuusarkkojen loppuun, jotta into säilyy vielä paremmin.

Lauantai oli kauniin aurinkoinen, mutta tuulen takia kolea päivä. Sunnuntaina tuli vettä lähes tauotta, ja ohjelmassa agilityä. Tehtiin taas mulle tosi tarpeellisia ajoitusreenejä. Homma toimi pikkusen paremmin, mutta edelleen koitan huutaa nassille sen vertta ajoissa, että rima uhkaa tippua. Harkkaa, harkkaa!! Haltuunottoa ei voi reenata liikaa tuollaisella kiihkeällä koirusella ku Pippuri, meni ihan ok :o) Aidan takaa hyppääminen mun luo sitä vastoin ei oikein sujunut, sillä en saa Pippaa tarpeeksi kauas. Sillä on niin kova pyrkimys eteenpäin, että hyppy ei aina ole tarpeeksi korkea ja rima kolahtaa maahan. Mietin, et alettaisko ottaa eri käsky ja rupeaisin alkutreenityyliin viemään siivekkeen taakse ruokakipon, pitää vielä pohtia. Keppikulmatreenissä Pippa meni hienosti, paitsi mun sählinki hiukan keskeytti homman ku en osaa laittaa Nassia sen tullessa kepeille keppien alusta katsoen oikealta. Pyrin vetämään sen tuossa kulmassa oikeasta välistä, kun taas muissa tapauksissa se hakee hienosti oikean välin :o)

Loistava viikonloppu! Saatiin taas paljon eväitä, mitä reenailla. Ja reenailun lisäksi oli kiva saada jutustaa Rokin kasvattajan kanssa, ja saada "hyväksyntä", että mun tapa Rokin kanssa ihan järkevä. Tarkoitan siis, että ei varsinaisia liikkeitä harjoitella, vaan pienen pientä kivaa, jolla mää koitan tehdä ittestäni supersuperkiinnostavan ja reilun, että voidaan tulevaisuudessa alkaa ihan oikeasti joskus reenailla :o)

Eilen illalla oltiin tosi väsyneitä ja onnellisia, ja tänään vielä pientä toipuilua, mutta tästä aletaan kesäkausi Pipan ja Rokin kanssa oikein kunnolla :o) Leikkiä, jälkeä, agia sun muuta kivaa ;oD