Milleen osaakin olla potilaan hoito vaikeaa. Kaikki on kyllä edelleen ok, mutta keksin kai ite ongelmia. Takapää näyttää mun mielestä ihan hyvältä, ei siihen tullut edes luvattuja turvotuksia.

Alkuillaasta poika heräsi ja alkoi olla melkein oma itsensä. Roksuttaja ei tykkää yhtään pitää kauluria, se vaan istui surkeannäköisenä. Kammohelle, ni en uskalla riskeerata hiukkaakaan, että haavaa nuoltaisiin ja tulehtuisi. Julma-matte siis päätti pitää pönttöä päässä, mutta oli pakko luopua periaatteesta iltakymmeneltä. Lääkäri sanoi, että Rokin pitäisi virtsiä ihan normisti, mutta kun kymmeneen mennessä ei tullut mitään, niin pönttö pois ja saman tien onnistui pisit. Ja porostin ei tietenkään suostu pisimään takapihalle vaan pitää päästä oikeasti ulos. Hirmuisen hienosti pikkupotilas uskoo, että haaruksien suuntaan ei saa edes kattoa. :o) Testasin sille vanhaa uikkariani, jota suostui pitämään ihan nätisti. Uikkari on nuolemiselle vain pieni hidaste, joten sitä käytetään esim mun kattoessa telkkaria ja Rokin ollessa ihan vieressä. Muuten pidetään ehdottomasti pönttöä.

Ruokaa ja juomaa sai antaa vasta, kun on herännyt kunnolla, mutta varmuuden vuoksi annoin aika nuukasti. Murustin keitetyn jauhiksen ihan pieneksi ja sitä veden kanssa. Vaikka pönttö oli päässä, maistui poropojalle hyvin. :D Pari puolikuivaa nappulaakin maistui hyvältä. Sekotin iltaruuan joukkoon särkylääkkeen. Aamulla nassi sai kunnon ruuan ja se maistui erinomaisesti. Koska Roks uskoo niin hyvin, annoin sen syödä pöntöttä. Se huolestuttaa, että Rokki ei tahtoisi juoda. Tarvinnee pakkojuottaa tuota jauhismuruvettä liraus parin tunnin välein. Lämpömittari näyttää kai 27 tai jotain muuta kuumuusnumeroita, joten luulen sen tarvitsevan vettä.

Välillä vaikuttaa, että haava-alue hiukan kutisee tai vihlasee, mutta muutoin kyllä Rokin ainoa kipeys on hyvin vakava hellyydenkipeys. Se haluaa kyltymättömästi rapsutusta ja läheisyyttä. Katselin illalla telkkaria istuskellen Rokin täkki-tyyny-viritelmän päällä ja pikkuisen piti tulla syliin istumaan. Sylissä tulee lämmin, alkaa läähätys ja taas mietin sen juottamista. Nukkumaan mentäessä poronen läähätti aikalai, mutta kovetin sydämeni ja suht äkisti sekin meni makoilemaan ja alkoi nukkua.

Aamulla suihkuteltiin haarus ekan kerran. Piksu oli tosi kiltisti. Poju haluaisi istua takapihalla, mutta kuumuuden takia koitetaan olla sisällä paria asettaa viileämmässä. Ja pelkään myös, ettei haavaseudulle vaan menisi ulkona mitään likaisuuksia. Ulkoilu tehdään niin, että kävellään Rokin tahtiin muutama sata metri ja koitetaan etsiä varjoisia kohtia. Kerran Popsi jo virtsien jälkeen ruopaisi äijämäisesti ja muutamia kusiakin tarvi imeskellä. Muutaman viikon jälkeen näkee, tuleeko siihen pallittomuuden myötä muutosta.

Roksuttaja on kaikkinensa oikein reipas, ni eiköhän tää jatku ihan kivasti, vaikka ongelmia koitankin kovasti keksiä. :oD