Laiskomatonen pääsi taas puraisemaan, ja blogikirjoittelu jäi. Mitään hirveän erityistä ei kyllä ole tapahtunutkaan. Muistelen tähän silti jotain :o)

Rokin kanssa on harjoiteltu saalisleikkiä. Poika ei halua irrottaa vanhasta patukasta, mutta minimaalisia onnistumisia tulee ja Romps tykkää hommasta, joten harjoitukset jatkukoot. Kontaktia harjoitellaan kovasti. Rokkihan tykkää niin kovasti ihmisistä, että haluaisi hilpasta jokaista tervehtämään. Kerran onnistuin saamaan sen huomion tosi näppärästi, leikittiin yhdessä ja annettiin ihmisen mennä. Ja kun poju hyppäsi pois autosta mennäkseen jonkun luo, murahdin ja pikkunen sano pelkääväs mua, millonkohan opin ees aavistuksen järkevyyttä.

Rokki on jäljestänyt vain kaksi kertaa, sillä pistän askeliin niin köyryasennossa namit, etten selkävaivojen takia uskaltanut kipeäselkäisenä sitä tehdä. Kumpikin jälki meni hyvin, eilinen varsinkin oli just sellaista etenemistä, jota toivon. Oltiin jousiampujain radalla, talloin noin 50 askelta märkään nurmikkoon. Rokki suostui pissaamaan ennen jälkeä eikä hinkunut sinne hillittömästi. Se meni tarkasti askel kerrallaan, kolmesta askeleesta jäi syömättä yksi nami ja vauhti oli rauhallinen mutta määrätietoinen :o) Hölmö-minä panin sille loppuun ylläriksi namipurkin ja siinä olevat jämät. Tota ei sais tehdä, sillä jäljen pitää olla kivaa eikä lopettamisen. Osittain syytän itseäni Pipan kiirehtimisestä, kun oli tapana panna sille loppuun kunnon herkut alkuvaiheessa. Rokki oli aidon hämmästynyt, kun viimeisellä askeleella olikin purkki :o) Ei mennyt poju siis hiukkaakaan silmillä vaan kuonostin toimi ankarasti eikä siis koittanut jättää askeleita haistamati purkin takia ;oD Nyt tuo purkkijuttu toimi, mutta kannattaa jättää laittamatta. Rokki oli ihanan tyytyväinen jäljen suoritettuaan ja kylmä vesi maistui ;o)

Roks on aikas sika, kun ollaan lenkillä Tuulan lagottojen kanssa. Se ihan kiusaa Sinnaa, kun tämä ei kerran sano kunnolla, että on käyttäydyttävä. Sinna sanoo pian irti yhteisen mökin Klag-viikonloppuna :o/ Siispä koitetaan hillitä pahaa poikaa, joka vaan provosoituu lisää, kun Sinna sanoo kitisemällä eikä kunnolla.

Rokki karkasi Pipan perässä A-esteelle, onneks ei rajusti hypännyt. Ja viimeiseksi Rok-maininnaksi laitettakoon, että käväistiin Porin lemmikkikeskuksessa ostamassa ihania uusia leluja. Rokki kysyi kesätyöpaikkaa, lupasi syödä kaikki lattialle tippuneet nappulat sekä tarvittaessa nuolla muonasäkit puhtaiksi ;o)

Pippa harkkaili lähinnä lauantain jälkikoetta varten. Agiliitelemässä oltiin pari kertaa, tehtiin esteet 1-15 Rauman kisaradasta, kiva pätkä. Tuolta kohdasta "agility" löytyy Rauman rata. Keskiviikkona oli Hossussa mätsäri ja jonkinmoista agilityn esittelyä, siellä myös harkkailtiin. Hossun kentällä tehtiin tottelevaisuutta aikas pihdaten. Pieni pätkä vaan reisuus, jotta plikan nälkä kasvaisi. Torstaina paikalla oli pk-tyyppejä, joilla oli pyssy käytössä. Pippa reenasi paikkamakuuta silleen, että Tuulan lagotto Tara tokosti vähän matkan päässä. Tara teki parit noudot ja luoksetulot sekä vissiin jättöjä ja pätkän seuramista. Sitten saatiin pamauksetkin vielä samalla kertaa. En tieteskään nähnyt Pippuria, mutta ei se välittänyt kuulemma yhtään. Toiset pamaukset kuului yhden sakemannin ja meen tehdessä seuraamista samanaikaisesti. Pips hiukan säpsähti eli aivan normaali reaktio tempperamentiltaan erittäin vilkkaalle koiralle.

Mahtoikohan olla tiistai, kun tehtiin kenraaliharjoitusjälki. Kaks tuntia vanhennusta kuivassa lähinnä jäkäläpohjaisessa metsässä, ehkä reilu puol kilsaa, keppejä kahdeksan. Jana ei hyvä, alkuun näytti hienolta etenemisesltä, mut sit nassi oikasikin jäljen suuntaan aikas roimasti. En sanonut mitään, en halunnut viime harkkaan ennen koetta pienintäkään ärinää iteltäni. Alun jälestys suht ok, suora kulma hyvä ja eka keppi. Mut sitte tapahtui jotain, sillä Pippa pyöri ja poukki sinne tänne. Ärsytys kasvoi enkä halunnut lopettaa, joten tein erikoisen päätöksen: koiksu vapaaksi, kehotus "jälki" ja seisoin paikallani. Pips löysi jälen hetken päästä, seurasi hyvin ja noukki kepin. Pistin Pipsun piuhaan ja mentiin kepin löytymiskohtaan. Siitä homma jatkui loppuun asti suht ok. Haistotyö ei ollut mun toivomaani ja kulmissa paljon toivomisen varaa, mutta kepit löytyi. Aikas heikko esitys meiltä, mutta eipähän ollut paineita onnistua kovin hyvin kokeessa :o)