Me lähdettiin matkaan perjantaiaamuna kohti Kokkolaa. Mentiin samaa matkaa Tuulan ja lagottojen kanssa laina-pikkubussilla, näppärä peli. Koiruset matkustivat varsin kauniisti, Roks ja lagotot häkeissään ja Pips pääsi penkille. Yövyttiin Suntinsuun leirintäalueella, jossa agikisatkin pidettiin. Mahduttiin varsin hyvin neljän hengen mökkiin, kaks immistä ja neljä koiraa. Vasta viimeisenä iltana tuli pieniä örinöitä, joissa toisena osapuolena yllättäin Pippa ruttukuonoinen. Sää oli aikas vaihteleva perjantain sateesta sunnuntai-illan upeaan auringonpaisteeseen. Pelotti, miten vaatteet riittää, kun ekana iltana kastui niin pal eikä kosteassa mökissä saanut kuivumaan mitään. Lauantai oli pääosin pilvipoutaa ja sunnuntai aamupäivää lukuun ottamatta hieno. Koiruset eivät päässeet varsinaisesti lenkille, pieniä kävelyitä tehtiin lähialueilla ja koitin päästää karvahousut vapaaksi, jos millään vaan tohti.

Rokki oli oikein reipas pieni poika. Hiukan se taisi pelästyä aluksi autojen takaluukuissa olevia ärjähtäviä koiria, mutta ei stressaanut onneksi niistäkään. Reippaasti se kulki melkoisessa koira- ja ihmisvilinässä. Pyrin pitämään koikkuset mukana yksi kerrallaan, jotta Rokki ei turvaa Pippaan, vaan sai itse kohdata kaiken. Kaikki sujui oikein hienosti. Rokki makoili fiksusti mun jaloissa, kun istuskelin katsomassa kisoja. Se hienosti tökki kosketuskeppiä, kun naksuttelin sille. Se oli hienosti kuulolla, ei hinkunut lainkaan silleen koirien luo, mitä hiukan pelkäsin etukäteen. Huono juttu oli, että Kokkolasta Rokki sai ensipunkkinsa :o(

Kotiin palattiin vasta maanantaina. Koirat olivat hirmuväsyneitä, nukkuivat (jopa Pippa!) rauhallisesti autossa ja kotona melkein pari seuraavaa päivää. Sellainen meinasi unohtua, että jätin Rokin välisät aina nukkumaan mökkiin, ja se osasi hienosti rauhoittua sinne vieraaseen paikkaan, toisaalta se sai kyllä nukkua mun sängyssä eli tutussa haisussa. Reisu sujui kaikkineen varsin hienosti :o)  Ruoka oli ihanaa, grillattiin joka ilta :o) Kiitos loistavasta matkaseurasta Tuulalle sekä kahdelle muulle seurakaverille Johannalle ja Jaanalle!